Csákvári Kempo Harcművészeti Sportegyesület

Csákváron a kempo edzések és oktatás 1994. április 1-én kezdődött. Ekkor Takács Attila, a Szári Kempo Klub fiatal versenyzője, a Kempo Szövetségtől a sportág népszerűsítése érdekében, megkapta a lehetőséget, hogy új klubot nyisson.

Már első edzéseken, melyek az általános iskola tornatermében voltak, óriási érdeklődés mellett több mint 50-60 gyerek és 20-30 felnőtt vett részt.

Az első 1-2 év alatt kialakult a klub törzsgárdája, akik később és jelenleg is öregbítették remek eredményeikkel Csákvár hírnevét a magyar harcművész, és azon belül a kempos társadalomban.
A klub „aranykora” az 1997-ben Tatabányán megrendezett harcművészeti világkupával kezdődött, ahol csákváriak 40 versenyzővel képviseltették magukat.

Ezek után szinte minden évben nagy, nemzetközi és számtalan magyarországi versenyeken nyertek érmet a község kempokái.

1998-ban Fiuggi-ban (Olaszország) világkupán, 2000-ben az Amerikai Egyesült Államokban harcművészeti világbajnokságon, a 2000-es évek elején pedig Európa számtalan országában nemzetközi versenyeken (Lengyelország, Németország, Szlovákia, Franciaország) versenyeztek a csákvári fiatalok.

Ekkor a helyi és országos média küzdősport hírei Takács Attiláról (aki az edzősködés mellett versenyzett is), a Csillag testvérekről, Kerecsényi Gergelyről, Kiss Péterről, Dencinger Dávidról, Ferenczik Józsefről stb. szóltak.

Időközben óriási szülői összefogással a csákvárikempo klub, amelyik 1999 óta már, mint önállóan bejegyzett Kempo Harcművészeti Sportegyesület néven működik, egy saját edzőterembe, a Kálvin terembe költözött.

Ez a szülői és baráti összefogás azóta is az egyik fő jellemzője és erőssége az egyesületnek.
1998 óta saját versenyt is rendez a klub, ami 2002-től Csákvár Kupa néven állandó versenyként szerepel a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség versenynaptárába.

Hosszú évek alatt rengeteg új, sportolni vágyó egyén fordult meg az edzéseken. Egyesületünk mindenkire, teljesítménytől és kitartástól függetlenül, örömmel gondol.

Időközben a fiatal kemposok felnőttek, fekete öves mesterré váltak, saját klubbot alapítottak és a Csákvári Kempo HSE elszórta magvait az ország területén.

2011-ben a csapat átköltözött a Csákvári Önkormányzat segítségével az általános iskola egy külön helyiségébe és így csökkentve a költségeket. Ekkor már az edzéseket kiváló edzőként, Ferenczik József irányítja.
Jelenleg az ország egyik legjobb utánpótlás klubjaként működő egyesületében (a csákvári fiatalok, immáron Ferenczik Jocó edző kezei alatt 2013-ban 13 éve sorozatban nyerik meg a Hanshi Kupa gyerek csapatverseny vándorserlegét) gyerek és felnőtt oktatás is zajlik, heti 3 alkalommal. Az éves versenynaptárban kéthetenkénti versenyekkel, vizsgákkal, szemináriumokkal, edzőtáborokkal. Jelenleg a klubnak Csákváron kívül Pécsen (Ifj. Csillag Tibor) és Gyöngyösön (Dencinger Dávid) van szakosztálya. A csákvári közéletben és társadalmi munkában is kiveszik részüket a kis kemposok. Minden évben bemutatókon, falu rendezvényein vesznek részt. Ennek elismeréseként 2012-ben az egyesület megkapta a Csákvár Város Önkormányzat által alapított Ifjúsági díjat.

Az egyesület elnöke és szakmai vezetője: Takács Attila.

Az egyesület fekete öves mesterei:
– Takács Attila 6. dan
– Ferenczik József 3. dan
– Ifj. Csillag Tibor 2. dan
– Kerecsényi Gergely 2. dan
– Dencinger Dávid 2. dan
– Sipos Antal 1. dan
– Kiss Péter 1. dan
– Brandl Attila 1. dan

Klubinformáció:
Csákvári Kempo Harcművészeti Sportegyesület
Cím: 8083 Csákvár, Szabadság tér 8.
Adószám: 18491380-1-07
Bankszámlaszám: 58300031-10000104 (Buda Takarékszövetkezet)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest