Edzőtábor 2013

Idén is megrendezte szokásos éves nyári edzőtáborát a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet. A július 1-7 között lebonyolításra került rendezvényen több mint 300 harcos, kicsik és nagyok egyaránt, vett részt. A napi három edzés alkalmával, erőnléti, technikai és küzdelmi, mindenkinek bőven nyílt alkalma megedzeni testét és lelkét egy szilárd megrendíthetetlen jellem érdekében. A más-más mesterek által tartott edzések remek alkalmat nyújtottak a technikai ismeretek szélesítésére, illetve az edzők is tanulhattak egymástól. A vizsgázni készülők minden nap külön edzésen vettek részt, amelyen átismételhették a már megtanult, a szombati vizsgára kellő technikákat. Ezenfelül egy éjszakai edzés alkalmával megmutathatták képesek-e a legrosszabb helyzetben is a legjobb formájukat nyújtani.

Az edzések mellett a tábor természetesen alkalmat nyújtott arra is, hogy új ismeretségek kötessenek, illetve a meglévők elmélyüljenek. Ilyen alkalom volt például a pénteken megrendezésre került csapatverseny. A gyerekek számára is rengeteg alkalom nyílt a közös játékra, hangoskodásra, rendbontásra, az első napokban még a takarodó miatt sem zavartatták magukat.

A Csákvári Kempo HSE képviseletében a következők vettek részt: Botka Gellért, Botka Gréta, Hajdú Botond, Sándor Erik, Sándor Stella, László Tamás, Ferenczik József és én. Jocó mester teljes családjával, feleségével és kisfiával érkezett. A srácok számára élményekben és fáradalmakban gazdagnak bizonyult a tábor. Az utóbbit mi sem bizonyítja jobban, minthogy valamelyik este már a 22.00-kor elrendelt takarodó előtt mindnyájan aludtak. (Ezt roppant furcsának találtam.)

A szombati övvizsgán sikeresen szerepélt Botka Gellért és Botka Gréta, akik így elérték a 11. Kyu övfokozatot.

A sportszervezet életében is hozott némi változást a tábor, ugyanis egy hivatalos évi közgyűlés lebonyolításra került. Ahol a tagok megválasztottak egy Sportszakmai, Fegyelmi és Etikai Bizottságot, mely a legmagasabb szintű bizottság a sportszervezeten belül. Egyesületünk elnöke, Takács Attila is beválasztásra került ezen bizottság tagjai közé.
Bízom bennem, hogy mind a több mint 300 harcos számára élményekben, tapasztalatokban gazdag volt ez a tábor. Én a magam részéről már nagyon várom a következőt.

Brandl Attila
1. dan

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest